Nyáron imádjuk a salátákat, ajánlott is belőlük sokat enni, mert hidratálják a szervezetet, és nem terhelik meg, ami jól is jön ebben a nagy melegben.
Hoztunk nektek most egy kiváló salátareceptet, amihez adtunk egy titkos hozzávalót, amitől teljesen megváltozik a paradicsom íze.
Hozzávalók:
- 4 érett paradicsom;
- 6 evőkanál olívaolaj;
- só;
- bors;
- 1-2 evőkanál vörös borecet;
- fél fokhagyma, lereszelve;
- 2 kanál torma, lereszelve;
- zöld petrezselyem;
Elkészítési javaslat:
Mosd meg jól a paradicsomot, majd vágd kb. 1 cm-es kockákra, majd adj hozzá sót. Tedd egy szitába és hagyd 30 percet, hogy a leve kicsöpögjön. A só hatására a fölösleges lé lecsöpög, amitől a paradicsom íze intenzívebb lesz.
Ezek után add hozzá az olívaolajat és ecete, finoman keverd ezeket össze. Add hozzá a borst és a fokhagymát, majd legvégül add hozzá a tormát fokozatosan.
Tálaláshoz add hozzá apróra vágott petrezselymet.
A paradicsomos tormás saláta kiváló sültekhez, kecskesajthoz és héjában sült burgonyához.