LanGusztaÍgy készítsünk pár perc alatt fagylaltot otthon

Így készítsünk pár perc alatt fagylaltot otthon

Ki ne szeretné a csupa krémes, édes, ízletes és üdítő desszertet. A fagylaltot minden bizonnyal sokan imádják, főleg, ha kint tombol a kánikula, de télen sem vetjük meg. Készítsük el otthon, így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb alapanyagokat tartalmazza majd, és sokkal olcsóbb is, mint a bolti.

Szükségünk lesz tejre, folyékony tejszínre, cukorra, vanília esszenciára, sóra, díszítő cukorkára, jégkockára, és légmentesen záródó zacskókra. És bármennyire is furán hangzik, de egy pár téli kesztyűre.

Ha mindent beszereztünk, kezdhetjük is a munkát.

Töltsünk egy tálba ½ rész tejet és ½ rész tejszínt. Keverjünk hozzá 3 kanál cukrot, egy fél teáskanál vanília esszenciát, majd az egészet öntsük bele a kisebbik légmentesen záródó zacskóba. Amennyire csak tudjuk, préseljük ki a levegőt a zacskóból, és zárjuk le. Fogjunk egy másik zacskót, töltsük meg félig jégkockával, és szórjunk rá egy kevés sót. Azért kell sót tennünk rá, mert ez még fokozza a fagyási hőmérsékletet. Tegyük be az előzőleg elkészített zacskót a jeges zacskóba, majd zárjuk le.

Húzzuk fel a kesztyűt, és jól rázzuk össze a jégkockákat, alig tíz perc múlva készen is lesz a csodálatosan krémes fagylalt. Tálaláskor díszítsük színes cukorkákkal.

Még több érdekesség