A következő finom kenyér elkészítése nagyon egyszerű, nem igényel nagy erőfeszítést, csak össze kell keverni a hozzávalókat, és kész is, hiszen nem kell keleszteni, gyúrni, ami még szimpatikusabbá teszi az egészet.

A következő kenyér azoknak ajánlott, akik fogyni szeretnének, szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, és magas a vércukorszintjük.

Ha gluténérzékeny vagy, akkor a búzalisztet helyettesítheted zabliszttel, és az olajat is el lehet hagyni.

Hozzávalók:

  • 500 g teljes kiőrlésű búza-, vagy rozsliszt
  • 500 ml langyos víz
  • 25 friss élesztő
  • 100 g magkeverék, lehet tök, szezám, len-, napraforgómag
  • 1-2 evőkanál olívaolaj (opcionális)
  • 1 kiskanál só

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba tedd bele a lisztet, készíts a közepébe kis bemélyedést, majd mehet bele a víz, az elmorzsolt élesztő, a magkeverék, az olívaolaj, amennyiben használsz, és a só.

Az egészet egy kanál segítségével keverd össze, ha szépen összeállt, egy sütőpapírral kibélelt, enyhén olajos tepsire tedd rá a cipót, majd mehet be a 200 Celsiusra előmelegített sütőbe, ahol egy óra alatt el is készül.

Ha kihűlt, máris fogyaszthatod. Nagyon finom.