Tudtad, hogy a legtöbbet használt, és emiatt a legtöbb kórokozót tartalmazó konyhai eszköz a vágódeszka? Ezért kell különösen odafigyelni ezen eszköz tisztántartására, fertőtlenítésére, mert senki sem szeretne valamilyen fertőzést, gyomorproblémát összeszedni miatta.

Most lássunk pár hasznos tanácsot, ami a vágódeszka higiéniáját illeti!

Ne áztasd vízbe!

Ne tartsd a vízbe, mert a fa megszívja magát, ami kedvez a gombák, baktériumok szaporodásának.

A tisztítás során a legjobb fertőtlenítő módszer az, ha a deszkát bedörzsölöd durva sóval, hagyod 5 percig állni, majd egy félbevágott citrommal végig sikálod a felületet.

Várj még 5 percet, majd a vágódeszkára lerakódott réteget egy kés segítségével kapard le, a végén meleg vízzel öblítsd le.

A szódabikarbóna eltünteti a foltokat!

Csak szórj egy kevés szódabikarbónát a vágódeszkára, majd langyos vízzel öblítsd le, és többé nem fognak foltok keletkezni a deszkán.

A szájvíz remekül fertőtlenít

Nem csak a szájhigiéniában van nagy segítségedre a szájvíz, hanem ha keveset ráöntesz a vágódeszkádra, hagyod állni 10 percet, majd utána leöblíted meleg vízzel, a fafelület is remekül megtisztul a szennyeződésektől, kórokozóktól.