Ha te is húst, hússal eszel, itt az ideje, hogy egy kis gombát is beiktass az étrendedbe.

Egy kérdés: mikor ettél utoljára gombát? Ha már nem is emlékszel, akkor épp jókor jöhet ez az egészséges gomba diéta.

A gomba számtalan pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, felsorolni is nehéz lenne az egészet. Többek közt jó ha tudod róla, hogy igen magas a rosttartalma, könnyen emészthető, alacsony a kalóriatartalma. 100 gramm gomba mindössze 20 kalóriát tartalmaz, koleszterin pedig egyáltalán nincs benne.

Fontos aminosavakat tartalmaz, de ezek közül is a glutamát az, amit érdemes megemlíteni. Ez az, ami miatt, ha jól készíted el, nagyon hasonlít a húshoz.

„Erősíti az immunrendszert, segít felvenni a krónikus fáradtsággal, és vérszegénységgel a harcot. Csökkenti a szív-és érrendszeri, valamint a rákos betegségek kialakulását. Sok benne a B-komplex, C-, D-, és E-vitamin, de tartalmaz káliumot, foszfort, nátriumot, és cinket” – mondta Daniela Stan háziorvos.

A gomba az egyetlen nem állati eredetű élelmiszer, amely tartalmazza a szervezet számára szükséges D-vitamint. A D-vitamin nagyon fontos a csontok egészsége, és a megfelelő kalcium szint megtartása érdekében.

Ezért ne félj a gombától, fogyaszd bátran, de csak ellenőrzött, bevizsgált helyről vásárolj!