A hideg időjárás beálltával az immunrendszerünk is gyengülni kezd, sokkal érzékenyebbek leszünk a betegségekre, hamarabb megtámadnak a vírusok. Ha állandó fáradtsággal, álmossággal, vagy meghűléssel küzdünk, itt az ideje, hogy megerősítsük az immunrendszerünk. Ennek érdekében végezzünk egy alapos nagytakarítás, majd töltsük fel tápanyagokkal a szervezetünk.

A vöröskáposzta nagyon gazdag antioxidánsokban, éppen ezért különösen hasznos lehet akkor, ha meg szeretnénk szabadulni a méreganyagoktól. Ezenkívül nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, és más fontos tápanyagot tartalmaz, melyekre mind szükségünk lehet a téli időszakban.

A vörös káposzta pozitív tulajdonságai:

1. Leginkább azoknak ajánlott, akik magas vérnyomással küzdenek, hiszen csökkenti a vérnyomást, és rugalmassá teszi az érfalakat.

2. Serkenti a sebgyógyulási folyamatot, égési sérülések esetén szövetmegújító hatással rendelkezik, de fogyasztása ajánlott fejfájás esetén is.

3. Megszabadít a méreganyagoktól, megtisztítja a májat.

4. Dán kutatók megállapították, hogy a rendszeresen fogyasztott, frissen préselt vöröskáposzta lé megakadályozhatja a mellrák kialakulásának kockázatát.

5. Az ókori rómaiak a vörös káposztát különböző tüdőbetegségek ellen is használták.

6. Elősegíti a körmök, és a haj egészségét.

7. Egy jó hír azoknak, akik fogyni szeretnének, a vöröskáposzta serkenti az anyagcserét, és beindítja az emésztést.

Ha ki szeretnénk használni a vöröskáposzta jótékony hatásait, készítsük el az alábbi levet.

Hozzávalók:

  • 300 gramm vöröskáposzta,
  • 1 alma,
  • 1 csipetnyi bazsalikom,
  • 1 csipetnyi friss menta.

Elkészítés: mossuk meg alaposan a hozzávalókat, és vágjuk kisebb darabokra. Turmixoljuk össze. Fogyasszunk naponta 1-2 pohárral a csodálatos hatású smoothie-ból, étkezés előtt.