A tiszta vér tiszta májat jelent. Ez nyilván azért van, mert a máj megfelelően képes ellátni a feladatát, így a vérben lévő méreganyagokat képes kiszűrni.
Egyes kutatások szerint a máj optimális esetben képes lenne 600 évig működni, de sajnos a legtöbb ember a helytelen táplálkozással, alkohol-fogyasztással, életmóddal ezt a számot 60 évre faragja le.
A következőkben egy remek májtisztító módszert fogunk bemutatni, ami az egész szervezetünkre pozitív hatással lesz.
Mazsolából kell főzetet készíteni, igyekezzünk organikus, vagy bio mazsolát beszerezni. Íme, az eljárás!
Hozzávalók:
- 2 liter víz,
- 150 g mazsola.
Elkészítés:
1. Alaposan mossuk meg a mazsolát.
2. Tegyük fel a vizet forrni, és mikor kezdene zubogni, rakjuk bele a mazsolát, hagyjuk 20 percig főni, majd utána zárjuk el a tűzhelyet, és ott kell hagyni egész éjszakára ázni.
3. Reggel szűrjük le a lét, és kissé melegítsük fel.
Alkalmazás:
Ebből a mazsolás léből kell meginni reggel egy adagot üres gyomorra, majd 30 perc múlva jöhet is reggeli, például főtt rizs, zöldségekkel, amilyen a cékla, a sárgarépa, káposzta, spenót, vagy a gyümölcsök közül az alma és a szilva. A nap többi részében is kortyolgassuk a mazsolás főzetet. A felvágottak, feldolgozott húskészítmények bevitelét érdemes csökkenti. Egy hónapban négyszer elég ezt a kúrát elvégezni, így máris sokat segítünk a májunknak.