A tiszta vér tiszta májat jelent. Ez nyilván azért van, mert a máj megfelelően képes ellátni a feladatát, így a vérben lévő méreganyagokat képes kiszűrni.

Egyes kutatások szerint a máj optimális esetben képes lenne 600 évig működni, de sajnos a legtöbb ember a helytelen táplálkozással, alkohol-fogyasztással, életmóddal ezt a számot 60 évre faragja le.

A következőkben egy remek májtisztító módszert fogunk bemutatni, ami az egész szervezetünkre pozitív hatással lesz.

Mazsolából kell főzetet készíteni, igyekezzünk organikus, vagy bio mazsolát beszerezni. Íme, az eljárás!

Hozzávalók:

  • 2 liter víz,
  • 150 g mazsola.

Elkészítés:

1. Alaposan mossuk meg a mazsolát.

2. Tegyük fel a vizet forrni, és mikor kezdene zubogni, rakjuk bele a mazsolát, hagyjuk 20 percig főni, majd utána zárjuk el a tűzhelyet, és ott kell hagyni egész éjszakára ázni.

3. Reggel szűrjük le a lét, és kissé melegítsük fel.

Alkalmazás:

Ebből a mazsolás léből kell meginni reggel egy adagot üres gyomorra, majd 30 perc múlva jöhet is reggeli, például főtt rizs, zöldségekkel, amilyen a cékla, a sárgarépa, káposzta, spenót, vagy a gyümölcsök közül az alma és a szilva. A nap többi részében is kortyolgassuk a mazsolás főzetet. A felvágottak, feldolgozott húskészítmények bevitelét érdemes csökkenti. Egy hónapban négyszer elég ezt a kúrát elvégezni, így máris sokat segítünk a májunknak.