5 élelmiszer, melyet soha ne tartsuk a hűtőszekrényben

0
13686

Sokszor meg vagyunk győződve arról, hogy a hűtő a legjobb hely, ahol élelmiszereinket tárolhatjuk, pedig nem mindig van ez így.

Sok élelem veszít az ízéből, zamatából és tápanyagtartalmából is, ha a hidegben van folyamatosan. Szakemberek szerint ajánlott inkább csak rövid ideig a hűtőben tárolni az élelmiszereket, de vannak olyanok is, melyeket egyáltalán ne tegyünk be.

1. Csokoládé – a hideg pára lecsapódása következtében feloldódik benne a cukor, és egy kemény külső réteg fog keletkezni, mely állaga nem igazán élvezhető. Ezenkívül a csokoládé hajlamos arra, hogy elnyelje a szagokat, így lehet, hogy egy idő után szalonna vagy paprika ízű lesz.

2. Kávé – a hűtőben tartott kávé a nedvesség a hideg következtében veszíthet aromájából. Zárt edényben, szobahőmérsékleten ajánlatos tárolni.

3. Paradicsom – szakértők szerint lágy és ízetlen lesz a paradicsom a hűtőben. A hideg megakadályozza, hogy a paradicsom érjen, és az ízéből is veszít. Szobahőmérsékleten kell tárolni, napfénytől védve.

4. Bazsalikom – ha a hűtőszekrényben tároljuk, meg fog feketedni. Inkább állítsuk egy pohár vízbe, és tegyük naptól védett helyre.

5. Burgonya – ha egy hétnél tovább tároljuk a hűtőben, megnövekszik cukortartalma, megváltozik tápanyag-összetétele. A magas cukorszint pedig főzés közben elszíneződést eredményez. Tartsuk sötét helyen egy papírzacskóban inkább.