A citromról tudjuk, hogy számtalan jótékony hatással rendelkezik, tisztítja a szervezetet, egyensúlyba hozza a pH-szintet, és nagyon fontos C-vitamin forrás, de emellett tartalmaz kalciumot, vasat, foszfort, mangánt, rezet.

Hogy használd a fagyasztott citromot?

Ehhez elsősorban organikus, vagy bio citromot kell beszerezned, amelyet nem kezeltek semmiféle növényvédő szerrel. A dolgod csak annyi, hogy mosd meg tiszta vízben a citromokat, majd mehetnek a mélyhűtőbe.

Másnap már használhatod is: lereszelve a salátákhoz, levesekbe, vagy a müzlibe is jó, mert plusz ízt ad az éteknek.

Azt is meg kell említeni, hogy citromhéjban rákmegelőző fitokémiai anyagok találhatók, amelyek például rendkívül hatékonyan tisztítják a májsejteket, és meg kell említeni azt is, hogy ötször több multivitamin van a héjban, mint magában a gyümölcs húsában, illetve levében.

A-provitamint tartalmaz, amely serkenti és megőrzi a bőrsejtek regenerálódását, fiatalságát, így érdemes a jéghideg citrom héját felhasználnod, főként a nyári limonádék ízesítésére kiváló.

A legjobb, ha fagyasztott citromszeleteket használsz fel, így a gyümölcs minden részét elfogyasztod, és az sem baj, ha a magot is megeszed, mert abban gomba-, mikroba- és parazitaellenes hatóanyagok vannak, így számtalan kórokozó megtelepedését megakadályozhatja, ezáltal védve a különböző súlyos fertőzésektől.