Erősíti az immunrendszered, csökkenti a koleszterinszintedet, serkenti a hajnövekedést, segít megelőzni a hepatitisz betegséget és még az étvágyat is csökkent. Mindezt tudja a kókuszolaj, amelynek a legerősebb hatóanyaga a laurinsav.

A kókuszolaj antibakteriális, gombaellenes hatással rendelkezik, segít beindítani az emésztést, ezáltal hozzájárul a fogyáshoz, csökkenti a rossz koleszterinszintet, és egészségesebbé, fényesebbé teszi a bőrt és a hajszálakat.

Most lássunk egy listát, hogy konkrétan mit tud a kókuszolaj!

  • erősíti az immunrendszert;
  • segít kordádban tartani a candida gombás fertőzést;
  • enyhíti a fertőzéses betegségek tüneteit;
  • segít a fogyásban;
  • elmulasztja a herpeszt;
  • csökkenti a rossz koleszterinszintet és növeli a jót;
  • csökkenti az agyvérzés, stroke kialakulásának esélyét;
  • enyhíti a aranyér okozta tüneteket;
  • segít megelőzni a fogszuvasodást;
  • segít megelőzni a gyomorfekélyt;
  • segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket;
  • elűzi a krónikus fáradtságot;
  • semlegesíti a szabadgyököket;
  • plusz energiát biztosít;
  • segít megelőzni a pikkelysömört;
  • eltünteti a hajkorpát;
  • segít felépülni a megfázásos betegségből;
  • megakadályozza a bőr kiszáradását;
  • védelmet nyújt a káros napsugárzással szemben;
  • segít begyógyítani a sebeket;
  • mérsékli a ráncokat;
  • csökkenti a gyulladásokat;

Naponta 2-5 evőkanál bio kókuszolajat bátran elfogyaszthatsz, például ha hagyományos napraforgóolajat helyettesíted azzal, de a salátáidba, vagy a kávédba is belekeverheted. Bekenheted a sérült, kiszáradt bőrödet is a jótékony természetes készítménnyel, amely a sminket is nagyszerűen eltávolítja.

Ha megtámadott a Candida gomba, 3-4 evőkanál kókuszolajat keverj össze fél liter tiszta vízzel, és naponta azzal kend be a problémás területet.

Mivel a kókuszolaj természetes és egészséges zsírsavakat tartalmaz, jó hatással van a szervezet anyagcseréjére, és nem engedi felhalmozódni a zsírsejteket, sőt segíti azok elégetését. Emellett ezek a zsírsejtek plusz energiával látják el a szervezetet.

Fontos az is, hogy nagyon hideg hőmérsékleten ne tárold a kókuszolajat, mert a hatóanyagai elillanhatnak, sérülhetnek, ezért ajánlott mindig szobahőmérsékleten tartani a terméket.