Erősíti az immunrendszered, csökkenti a koleszterinszintedet, serkenti a hajnövekedést, segít megelőzni a hepatitisz betegséget és még az étvágyat is csökkent. Mindezt tudja a kókuszolaj, amelynek a legerősebb hatóanyaga a laurinsav.
A kókuszolaj antibakteriális, gombaellenes hatással rendelkezik, segít beindítani az emésztést, ezáltal hozzájárul a fogyáshoz, csökkenti a rossz koleszterinszintet, és egészségesebbé, fényesebbé teszi a bőrt és a hajszálakat.
Most lássunk egy listát, hogy konkrétan mit tud a kókuszolaj!
- erősíti az immunrendszert;
- segít kordádban tartani a candida gombás fertőzést;
- enyhíti a fertőzéses betegségek tüneteit;
- segít a fogyásban;
- elmulasztja a herpeszt;
- csökkenti a rossz koleszterinszintet és növeli a jót;
- csökkenti az agyvérzés, stroke kialakulásának esélyét;
- enyhíti a aranyér okozta tüneteket;
- segít megelőzni a fogszuvasodást;
- segít megelőzni a gyomorfekélyt;
- segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket;
- elűzi a krónikus fáradtságot;
- semlegesíti a szabadgyököket;
- plusz energiát biztosít;
- segít megelőzni a pikkelysömört;
- eltünteti a hajkorpát;
- segít felépülni a megfázásos betegségből;
- megakadályozza a bőr kiszáradását;
- védelmet nyújt a káros napsugárzással szemben;
- segít begyógyítani a sebeket;
- mérsékli a ráncokat;
- csökkenti a gyulladásokat;
Naponta 2-5 evőkanál bio kókuszolajat bátran elfogyaszthatsz, például ha hagyományos napraforgóolajat helyettesíted azzal, de a salátáidba, vagy a kávédba is belekeverheted. Bekenheted a sérült, kiszáradt bőrödet is a jótékony természetes készítménnyel, amely a sminket is nagyszerűen eltávolítja.
Ha megtámadott a Candida gomba, 3-4 evőkanál kókuszolajat keverj össze fél liter tiszta vízzel, és naponta azzal kend be a problémás területet.
Mivel a kókuszolaj természetes és egészséges zsírsavakat tartalmaz, jó hatással van a szervezet anyagcseréjére, és nem engedi felhalmozódni a zsírsejteket, sőt segíti azok elégetését. Emellett ezek a zsírsejtek plusz energiával látják el a szervezetet.
Fontos az is, hogy nagyon hideg hőmérsékleten ne tárold a kókuszolajat, mert a hatóanyagai elillanhatnak, sérülhetnek, ezért ajánlott mindig szobahőmérsékleten tartani a terméket.