Bárki bármit mond, a házilag készített csokoládé nagyon finom. És mivel mindenki szereti, ezért érdemes elkészíteni, ezzel emelve a család boldogságszintjét.
Lássuk a hozzávalókat:
- 500 g tejpor;
- 50 g kakaó;
- 450 g kristálycukor;
- 150 g lágy vaj;
- 150 ml víz;
- vaníliás cukor;
- mazsola;
Elkészítés:
A tejport alaposan keverd össze a kakaóval.
Egy edénybe tedd fel a vizet forrni, add hozzá a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, és addig kevergesd, míg azok fel nem olvadnak. Ezután mehet bele a vaj is, várd meg míg felolvad.
Ezután az édes, vajas szirupot keverd óvatosan hozzá a tejporos, kakaós részhez, ezek után ehet bele a mazsola.
Egy lapos tálba töltsd ki az egészet, egyengesd el, majd mehet a hűtőbe, egy órára.
A végén vedd ki a tálad, és indulhat is a nassolás.