A görögdinnyét imádjuk, de mivel mifelénk szezonális gyümölcs, jó, ha elraktározunk belőle egy keveset télire is. Készítsünk mennyei görögdinnye dzsemet.

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnye,
  • fél kg cukor,
  • 1 csomag tartósítószer,
  • 6 citrom kifacsart leve.

Ebből az adagból 2-3 üveggel lesz.

Elkészítés: hámozzuk meg a dinnyét, szedjük ki belőle a magokat, és a húsát vágjuk kisebb kockákra. Tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a tartósítószert, és a kifacsart citromlevet, majd tegyük fel a tűzre.

Kis lángon pároljuk, és amikor kezd főni, keverjük bele a cukrot, majd kevergessük még 5-10 percet, míg elolvad.

Ezután töltsük üvegekbe a dzsemet, majd zárjuk le alaposan, és fordítsuk fejjel lefele őket, míg kihűlnek.

Tároljuk hűvös, árnyékos helyen a kész dinnye dzsemeket.