A görögdinnyét imádjuk, de mivel mifelénk szezonális gyümölcs, jó, ha elraktározunk belőle egy keveset télire is. Készítsünk mennyei görögdinnye dzsemet.
Hozzávalók:
- 1 kg görögdinnye,
- fél kg cukor,
- 1 csomag tartósítószer,
- 6 citrom kifacsart leve.
Ebből az adagból 2-3 üveggel lesz.
Elkészítés: hámozzuk meg a dinnyét, szedjük ki belőle a magokat, és a húsát vágjuk kisebb kockákra. Tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a tartósítószert, és a kifacsart citromlevet, majd tegyük fel a tűzre.
Kis lángon pároljuk, és amikor kezd főni, keverjük bele a cukrot, majd kevergessük még 5-10 percet, míg elolvad.
Ezután töltsük üvegekbe a dzsemet, majd zárjuk le alaposan, és fordítsuk fejjel lefele őket, míg kihűlnek.
Tároljuk hűvös, árnyékos helyen a kész dinnye dzsemeket.