A csemege kukorica a nyár legfinomabb tápláló, és egészséges eledele. A kánikulában akár az ebédet vagy a vacsorát is helyettesíthetjük 1-2 cső kukoricával. Most mutatunk egy nagyon jó módszert annak érdekében, hogy gyorsan meg tudjunk pucolni akár tíz csövet is.

A kukoricacsöveket vásároljuk direkt a termelőtől, és főzzük meg otthon. Így sokkal olcsóbb lesz, mintha a strandon vagy fesztiválokon vennénk meg. Ráadásul annyit ehetünk belőle, amennyi csak belénk fér.

Az Amerika’s Test Kitchen segítségével most megismerkedhetünk a világ leghasznosabb praktikájával.

1. Vágjunk le a kukoricacsövek végéből kb. 2 cm-t.

2. Tegyünk egy tányérra 2-3 csövet, majd tegyük a mikróba 2-4 percre.

3. Ezután fogjuk meg a csövet a keskenyebb felénél, és nyomjuk ki a héjából az illatozó, lédús kukoricát.

4. Ezzel a módszerrel csupán egyetlen mozdulattal megszabadulhatunk a kukorica héjától. Egyszerűen, és könnyen kicsúszik a kukorica a burokból.

5. Most már csak annyi dolgunk lesz, hogy megfőzzük a csöveket. De, mivel már a mikróban párolódtak egy keveset, így sokkal rövidebb idő alatt el fognak készülni.