Szeretnél egy különleges és könnyű desszertet? Készíts joghurtos ananász tortát, sütés nélkül!
Nem kell bajlódnod a sütővel, ha valami finom desszertre vágysz, mert most egy olyan recept következik, amihez nem kell forró sütő, mindössze friss alapanyagokra és egy kis ügyességre lesz szükség.
Hozzávalók:
- 400 ml tejszín;
- 3 evőkanál sűrített tej;
- jópár darab ananász karika;
- 15 g zselatinpor;
- 500 g ananászos joghurt;
- kevés ananász konzerv leve;
- 200 g babapiskóta;
Elkészítés:
A konzerv levét töltsd át egy kisebb tálba, majd mártsd ebbe a lébe bele a babapiskótákat, és helyezd bele egy 22 cm átmerőjű, kör alakú kapcsos tortaformába. Ezután egy tálba verd keményre a tejszínt, a sűrített tejet, valamint az ananászos joghurtot.
A zselatinport hideg vízben oldd fel, kevergesd addig, míg felnő, azután melegítsd fel a zselatinos vizet, és keverd hozzá a krémhez. Majd ha ez kész, óvatosan állítsd fel az ananász karikákat a tortaforma oldalán, és töltsd bele a krémet, így a végeredmény csodás lesz, hiszen a torta szélét finom ananászok fogják díszíteni.
Hagyd a hűtőben 2-3 órát állni, hogy megszilárduljon a krém, utána pedig óvatosan vedd ki a tortaformából, és indulhat is a nassolás.