Szeretnél egy különleges és könnyű desszertet? Készíts joghurtos ananász tortát, sütés nélkül!

Nem kell bajlódnod a sütővel, ha valami finom desszertre vágysz, mert most egy olyan recept következik, amihez nem kell forró sütő, mindössze friss alapanyagokra és egy kis ügyességre lesz szükség.

Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín;
  • 3 evőkanál sűrített tej;
  • jópár darab ananász karika;
  • 15 g zselatinpor;
  • 500 g ananászos joghurt;
  • kevés ananász konzerv leve;
  • 200 g babapiskóta;

Elkészítés:

A konzerv levét töltsd át egy kisebb tálba, majd mártsd ebbe a lébe bele a babapiskótákat, és helyezd bele egy 22 cm átmerőjű, kör alakú kapcsos tortaformába. Ezután egy tálba verd keményre a tejszínt, a sűrített tejet, valamint az ananászos joghurtot.

A zselatinport hideg vízben oldd fel, kevergesd addig, míg felnő, azután melegítsd fel a zselatinos vizet, és keverd hozzá a krémhez. Majd ha ez kész, óvatosan állítsd fel az ananász karikákat a tortaforma oldalán, és töltsd bele a krémet, így a végeredmény csodás lesz, hiszen a torta szélét finom ananászok fogják díszíteni.

Hagyd a hűtőben 2-3 órát állni, hogy megszilárduljon a krém, utána pedig óvatosan vedd ki a tortaformából, és indulhat is a nassolás.