Így kell tökéletes sült burgonyát készíteni, amelynek külső része ropogós, a belseje pedig lágy és puha lesz!

Finom sült burgonyát egyáltalán nem könnyű készíteni. Ahhoz, hogy mégis sikerüljön, több mindennek kell tökéletesen működni.

A következőkben eláruljuk a finom, kívül ropogós, belül lágy sült krumpli elkészítésének titkát.

A leghatásosabb trükk, ha a sütés előtt egy villával megkapargatjuk a már meghámozott krumplit.

Természetesen előtte alaposan mossuk meg a gumót, majd hámozzuk meg, és kapargassunk meg a felszínüket, majd vágjuk félbe, vagy négy részre, a lényeg, hogy egyenlő méretre szabjuk, mert az nem jó, ha egyik darab nagyobb a másiknál. És el is végeztük a munka nagyrészét.

Amennyiben sütőben sütjük a burgonyákat, akkor locsoljuk le olajjal, de csak a végén sózzuk, fűszerezzük, mert a só kiszárítja az étket. Forró olajban is kisüthetjük, ekkor is a végén kell megsózni.

Érdemes kipróbálni, isteni lesz.