Készíts házi kefirt, ha fontos az egészséged! Íme, a recept!
A kefir egy olyan tejtermék, amely sok hasznos nyomelemet tartalmaz, amelyekre a szervezetnek nagy szüksége van, hogy megfelelő módon tudjon működni.
A következőkben két házilag elkészíthető kefir receptet ajánlunk a figyelmedbe.
Ezt már olvastad? Készítsünk kefirt otthon kaukázusi gomba segítségével!
1. Gyümölcsös kefir
Keverj össze 3 evőkanál cukrot, 2 darab kefirgombát, egy bio szárított fügét, némi bio citromlevet és 1 liter tejet.
Hagyd pihenni 24 órát szobahőmérsékleten, napfénytől távol.
Azt követően szűrd le, és idd meg a finomságot. A kefirgombát vedd ki és tárold kevés vízben.
2. Sima házi kefir
30 gramm kefirgombát tegyél bele 1 liter tejbe. Hagyd állni 24 órát szobahőmérsékleten, a napfénytől védve. Ha letelt az 1-2 nap, szűrd le, és fogyaszd el a finom tejterméket.