Kevesen vannak, akik nyáron a friss paradicsomból levest készítenének. A régi megszokás szerint a paradicsomot valamilyen módon konzerválni kell, hogy majd legyen, amit a téli hideg napokon megfőzni. Pedig a nyári, friss paradicsomból készült levesnél alig ha van finomabb.
Készítsük el ezt a nagyon ízletes, frissítő salsa levest. Feltölt vitaminokkal és energiával!
Hozzávalók:
- 300 gramm kockákra vágott paradicsom,
- 1 kisebb, kockára vágott hagyma,
- 1 cikk fokhagyma,
- ½ teáskanál cukor,
- 1 lime leve,
- 1 fél maroknyi apróra vágott friss koriander levél,
- olívaolaj,
- tortilla chips.
Elkészítés:
- a hozzávalókat turmixoljuk össze;
- kóstoljuk meg, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk;
- addig turmixoljuk, amíg jó habos lesz, hogy közben összeálljanak az ízek;
- tálaláskor kínáljunk mellé tortilla chipset;
- ehetjük hidegen, de akár fel is melegíthetjük;
Ez a leves nagyon egészséges, naponta akár több adagot is megehetünk belőle. Akár vacsorára is nassolhatunk a salsa levesből, csak akkor mértékkel fogyasszuk a chipset.