Kevesen vannak, akik nyáron a friss paradicsomból levest készítenének. A régi megszokás szerint a paradicsomot valamilyen módon konzerválni kell, hogy majd legyen, amit a téli hideg napokon megfőzni. Pedig a nyári, friss paradicsomból készült levesnél alig ha van finomabb.

Készítsük el ezt a nagyon ízletes, frissítő salsa levest. Feltölt vitaminokkal és energiával!

Hozzávalók:

  • 300 gramm kockákra vágott paradicsom,
  • 1 kisebb, kockára vágott hagyma,
  • 1 cikk fokhagyma,
  • ½ teáskanál cukor,
  • 1 lime leve,
  • 1 fél maroknyi apróra vágott friss koriander levél,
  • olívaolaj,
  • tortilla chips.

Elkészítés:

  • a hozzávalókat turmixoljuk össze;
  • kóstoljuk meg, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk;
  • addig turmixoljuk, amíg jó habos lesz, hogy közben összeálljanak az ízek;
  • tálaláskor kínáljunk mellé tortilla chipset;
  • ehetjük hidegen, de akár fel is melegíthetjük;

Ez a leves nagyon egészséges, naponta akár több adagot is megehetünk belőle. Akár vacsorára is nassolhatunk a salsa levesből, csak akkor mértékkel fogyasszuk a chipset.